Highlights in Enschede en omgeving

Wat zijn highlights en wat zijn lowlights?

Je bent vast wel eens iemand met highlights in Enschede tegengekomen. Highlights zijn heel simpel gezegd lichte streepjes in het haar. Vroegen waren highlights vooral bekend onder de naam ‘coupe soleil’. Hierbij werd een soort badmuts over het hoofd geplaatst. In deze badmuts zaten dan kleine gaatjes waar plukjes haar doorheen gehaald werden, Deze plukjes haar werden vervolgens geblondeerd. De coupe soleil muts wordt tegenwoordig nog steeds gebruikt, maar nu zijn er veel meer soorten highlights. Zo zijn er naast highlights, ook lowlights. 

Lowlights zijn bijna hetzelfde als highlights. Het enige verschil is dat highlights worden gebruikt om het haar lichter te maken en lowlights om het haar donkerder te maken. Veelal wordt dit ook gecombineerd om zo het haar meer diepte te geven.

De technieken van highlights en lowlights

Er zijn verschillende technieken die gehanteerd kunnen worden bij het plaatsen van highlights en lowlights. De technieken verschillen vooral door de dikte van de ‘streepjes’, de manier van het plaatsen van folies en de hoeveelheid folies. Wat jou het beste staat is geheel persoonlijk en ligt aan het resultaat en hoe je jouw haren draagt. Tot slot zijn de kwaliteit en de basiskleur van je haar van belang om de juiste techniek te kiezen.

De technieken voor het plaatsen van highlights en lowlights die we bij Hair by Romy gebruiken zijn: babylights, teasylights en chunky highlights. Babylights zijn hele dunne plukjes, deze zijn ideaal als je een mooi, natuurlijk blond resultaat wilt, zonder echt zichtbare ‘strepen’. Een teasylight gebruiken we als je voornamelijk een natuurlijke aanzet wilt houden en de chunky highlights zijn dikkere plukken die gebruikt worden als je echt veel contrast wilt. In principe gebruiken we nooit één techniek, want om het mooiste resultaat te bereiken is het soms nodig om verschillende technieken te combineren. Na het zetten van highlights of lowlights maken we bij Hair by Romy altijd gebruik van een gloss. Dit is een amoniavrije toner die het natuurlijke haar niet verkleurt. Deze gloss zorgt voor de gewenste toon en een prachtige glans in het haar.

Highlights voor elke haarlengte

Voor elke haarlengte hebben we bij Hair by Romy drie verschillende pakketten, namelijk:

Highlights accent:

Met deze behandeling wordt er een sun-kissed effect gecreëerd. Deze behandeling is ideaal om bijvoorbeeld uitgegroeide highlights tussendoor bij te laten werken. Hierbij worden de highlights vooral bovenop gezet.*

Highlights platinum:

Dit is onze meest gekozen behandeling wat het plaatsen van highlights betreft. De behandeling houdt het midden tussen highligts accent en highlights heavy. Highlights platinum wordt veelal gekozen om het haar weer lekker op te frissen en in het algeheel een lichtere look te geven.*

Highlights heavy:

Deze behandeling is geschikt wanneer je jouw haar echt een heel stuk lichter wilt, als het al heel lang geleden is dat je jouw haren hebt gekleurd, of als je een dikke bos met haar hebt. Deze behandeling duurt wat langer dan de anderen. De extra tijd is simpelweg nodig om een zo mooi mogelijk resultaat te creëren.*

*Al onze pakketten voor het zetten van zowel highlights als lowlights zijn inclusief een mooie gloss en styling naar wens!

Highlights of lowlights laten plaatsen in Enschede

Highlights en lowlights zijn de perfecte keuze als je jouw haar graag wat meer ‘leven’ wilt geven. In kapsalon Hair by Romy hebben we ons verdiept in verschillende folietechnieken. Hierdoor zijn wij dé specialist in het plaatsen van zowel lowlights als highlights in Enschede! Bijna dagelijks verlaten tevreden klanten onze haarsalon met hun nieuwe highlights of lowlights.

Wil jij graag highlights of lowlights laten plaatsen in Enschede of omgeving? Neem dan contact met ons op! Weet je nog niet welk pakket je moet kiezen of wil je graag meer weten over het plaatsen van highlights of lowlights? Plan dan een gratis adviesgesprek in of stuur ons een foto van jouw haar via Whatsapp. We vertellen je graag welk pakket het beste bij jou past!