Balayage in Enschede en omgeving

Wat is een balayage?

Wil jij graag een balayage in Enschede laten zetten? Dan heb je het vast wel een keer op  social media voorbij zien komen of heb je er hoogstwaarschijnlijk wel eens van gehoord: een balayage. Maar wat is een balayage nu precies en hoe weet je of deze techniek geschikt is voor jou? Inmiddels kennen we binnen balayage verschillende technieken en soorten. In de basis is een balayage een kleurtechniek waarbij er een soort van ‘vegen’ in het haar worden gemaakt. Het is een donkere aanzet waarbij het haar met een subtiele overloop naar de punt toe steeds lichter wordt. Door de zogenaamde ‘vegen’ wordt er veel diepte in het haar gecreëerd. Hierdoor lijkt het haar voller en is een uitgroei amper zichtbaar. Na de balayage (en het blonderen) wordt er altijd een hair gloss in het haar gebracht. Een hair gloss is een ammonia vrije spoeling en zorgt voor meer glans, volume en diepte. Na een aantal weken vervaagd de hair gloss geleidelijk. Zo kun je steeds weer kiezen voor een ander kleurtje!

Een balayage gaat maar liefst 4 tot 6 maanden mee. Het wordt aangeraden om eens in de 6 tot 12 weken de balayage op te frissen door middel van een hair gloss. Na de 4 tot 6 maanden kun je de balayage weer ‘omhoog’ laten zetten. Doordat een balayage door de jaren heen zo populair is geworden bestaan er inmiddels allerlei variaties. Hieronder leg ik de meest gekozen variaties uit:

De Virgin Balayage

De Virgin Balayage is geschikt voor dames die hun haar nog nooit gekleurd hebben of in de lengtes nog wat highlights hebben zitten. Bij de Virgin Balayage wordt er enkel gebruik gemaakt van blondering om de lengtes en puntjes lichter te maken dan de natuurlijke haarkleur. Hierbij kun je kiezen voor alleen een balayage techniek of een balayage gecombineerd met highlights. Bij de een balayage gecombineerd met highlights wordt ook de aanzet lichter gekleurd.

De Total Balayage

Het verschil tussen een Virgin Balayage en een Total Balayage is dat een Total Balayage ook uit een aanzetkleuring bestaat. Deze variant wordt meestal gekozen wanneer je bijvoorbeeld een grijze uitgroei hebt of als je jouw basiskleur graag donkerder wilt hebben. De Total Balayage is ook erg geschikt voor als je wilt gaan voor een balayage met een wat fellere kleur zoals koper of rood. Indien je kiest voor een wat donkere aanzet wordt het aangeraden om de uitgroei eens in de 6 weken bij te laten werken.

De Reverse Balayage

Bij een Reverse Balayage wordt er geen gebruik gemaakt van blonderen, maar worden er juist donkere accenten aan het haar toegevoegd. De balayage wordt zoals de naam van deze variatie al zegt omgedraaid. De Reverse Balayage is het meest geschikt voor dames met een lichte haarkleur. De lichte haarkleur mag zowel door nature als door heel veel highlights en blonderen komen. De Reverse Balayage is een mooie natuurlijke manier om een iets andere look te krijgen en past perfect bij de herfst of winter.

Dé kapper voor het zetten van een balayage in Enschede en omgeving

Ben jij op zoek naar een kapper in Enschede die een balayage kan zetten? Dan ben je bij Hair by Romy aan het juiste adres! In mijn kapsalon in Enschede krijg je de persoonlijke aandacht zodat je zeker weet dat jouw balayage een succes wordt! Wil je graag eerst gratis advies op maat betreft het zetten van een balayage? Neem dan contact met mij op! Ik help je graag!